Waarom kunststof tuindeuren?

Kunststof tuindeuren hebben vele voordelen ten opzichte van hout. Je hoeft kunststof deuren nooit te schilderen en hebben ze een lange levensduur door het stalen skelet waar de deuren van zijn gemaakt. Door het juiste stelkozijn montage zijn de tuindeuren meer winddicht. Ook wordt er 24mm HR++ glas gebruikt in combinatie met isolatierubbers. Dit zorgt voor een goede isolatie en geluidsdemping

 

Verschillende keuzes mogelijk

 

De verschillende keuzes die mogelijk zijn rondom de tuindeuren beïnvloeden natuurlijk ook de prijs bij het kopen van tuindeuren. Er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Zo heb je bij het kopen van een tuindeur keuze uit verschillende RAL-kleuren, modellen, glassoorten, afmetingen en extra opties. Een standaard formaat zal wat goedkoper uitvallen dan een model wat aan diverse eisen moet voldoen. De prijzen van 

Voor de optimale veiligheid van een tuindeur wordt er gebruik gemaakt van gelaagd veiligheidsglas.

Bij een breuk blijven glasscherven plakken aan de laag die er overheen zit. Dit zorgt ervoor dat het glas bij een breuk niet scheurt, maar dat er een gat ontstaat.

Ook zijn de deuren voorzien van een ingebouwde meerpuntssluiting. Ook is er bij tuindeuren sprake van een espagnolet sluiting. Dit houdt in dat er geen beslag te zien is op de passieve deur; het slot zit aan de zijkant van de deur verwerkt. Tevens is een kunststof tuindeur brandveiliger dan bijvoorbeeld hout omdat kunststof minder snel vlam vat en zelfdovend is.

Bij een nieuwe tuindeur kopen is het belangrijk dat je nadenkt over de look die je uit wilt stralen, of juist behouden. Door bijvoorbeeld roeden in het glas te verwerken krijgt een deur een klassieke uitstraling. Ook de borstwering bepaalt voor een groot deel de uitstraling van een deur. Wil je meer een moderne uitstraling creëren, dan is een deur zonder borstwering een perfecte optie. Het glas loopt dan tot de vloerhoogte door.